به بخشی از سخت افزار میگویند که از گرم شدن پردازنده ها جلوگیری میکند در جدول
با رشد چشم گیر تکنولوژی در سیستمهای کامپیوتری دمای ایجاد شده توسط قطعات مانند cpu نیز افزایش یافته پس داشتن یک سیستم خنک کننده خوب بسیار مهم است.
سخت افزار
انواع سیستم های خنک کننده کامپیوتر
ارسال شده در تاریخ 05/05/139918/05/1399 توسط مدیر سایت
آنچه در این مقاله میخوانید
1.
انتخاب سیستم خنک کننده مناسب برای رایانه
2.
چرا انتخاب صحیح سیستم خنک کننده اهمیت دارد؟
3.
انواع سیستم های خنک کننده
3.1.
سیستم خنک کننده آبی
3.2.
سیستم خنک کننده هوایی
4.
عملکرد کدام سیستم خنک کننده بهتر است ؟
5.
چه سیستم خنک کنندهای برای رایانه شما مناسب است؟
انتخاب سیستم خنک کننده مناسب برای رایانه
رایانهها بطور مداوم در حال پیشرفت هستند زیرا پردازندههای داخلی آنها روز به روز سریعتر و کارآمد تر میشود. اما پردازندههای جدید گرمای بیشتری نسبت به مدلهای قدیمی تولید میکنند. بجز برد گرافیکی ، cpu نسبت به دیگر قطعات از همه بیشتر داغ میشود. یک دلیل داغ شدن cpu نبود یک سیستم خنک کننده مناسب است. نبود یک سیستم خنک کننده کاربردی مهم ترین دلیل داغ شدن cpu است. برای جلوگیری از گرمای بیش از حد چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟ در این راهنما ما نحوه انتخاب سیستم خنک کننده مناسب برای رایانه را به شما نشان میدهیم.این مقاله توسط وبسایت چهارراه کامپیوتر نوشته شده است.
چرا انتخاب صحیح سیستم خنک کننده اهمیت دارد؟
در پردازندههای مدرن ، ترانزیستورهای بسیار زیادی نصب شده تا عملکرد و سرعت سخت افزار را افزایش دهند. یک دلیل داغ شدن cpu ، تنشهای الکترونیکی هستند. هر یک از این ترانزیستورها گرما تولید میکنند و هر کدام از آنها به نوبه خود باعث گرم شدن پردازنده می شوند.
این گرما بیشتر به این خاطر است که بسیاری از ترانزیستورها نزدیک بهم نصب شدهاند. اگر درجه حرارت در رایانه از 65 درجه سانتیگراد بالا رود ، عملکرد پردازنده کاهش مییابد و حتی ممکن است خراب شود.
برای جلوگیری از این اتفاق، کامپیوتر باید با یک سیستم خنک کننده اضافی داشته باشد تا هرچه سریعتر حرارت تولید شده از هسته پردازنده خارج شود. کار دیگری که برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد میتوانید انجام دهید این است که برای حرارت، خروجی مناسبی تهیه کنید. پس ضرورت استفاده از سیستم خنک کننده این است که جلوی داغ شدن را بگیرد.
انواع سیستم های خنک کننده
حالا به انواع سیستمها ( هوایی-آبی- نیتروژن مایع) میپردازیم:
سیستم خنک کننده آبی
محبوبترین سیستم در بین کاربران است. سیستم خنک کننده پردازندههای مدرن دارای لولههای انتقال حرارت هستند. آنها حاوی یک مایع یا گاز ویژهای هستند که گرما را از طریق لولهها منتقل میکند.
در این سیستم خنک کردن بوسیله نیتروژن مایع نیز امکانپذیر است و در واقع سیستمهای خنک کننده نیتروژن مایع در زیرمجموعه خنک کنندههای آبی قرار میگیرد. هر چند که در مقایسه با انتخابهای دیگر ، این مدل خنک کردن برای استفاده روزانه مناسب نیست چون زحمت زیادی دارد و برای سلامتی هم خطرناک است.
سیستم خنک کننده هوایی
سیستم خنک کننده هوایی گرما را از طریق عناصر خنک کننده به هوای اطراف منتقل میکنند. برای بهتر عمل کردن ، سیستم خنک کننده از لولههای حرارتی برای انتقال گرمای اضافی کامپیوتر استفاده می کنند.
با استفاده از روشهای خنک کننده هوایی ،گرمای قطعات از طریق یک المنت خنک کننده اضافی که به فن کیس متصل است به بیرون فرستاده میشود و در نتیجه یک جریان هوایی ثابت در کیس کامپیوتر تولید میشود. درست کار نکردن این فن میتواند دلیل داغ شدن cpu باشد. به طور کلی ، سیستم های خنک کننده هوایی ارزان تر از سیستم های خنک کننده آبی هستند.
سیستم خنک کننده هوایی صدای زیادی تولید نمیکنند چون هیچ قطعهای از آنها حرکت نمیکند. البته ، آنها فقط برای پردازندههایی مناسب هستند که استفاده زیادی ازشان نمیشود و در واقع زیاد داغ نمیشوند. یک دلیل داغ شدن cpu در پردازندههای مدرن بخاطر ترانزیستورهای فراوانی است که دارند. آنها برای عملکرد بهتر نیاز به یک سیستم خنک کننده هوایی دارند.
عملکرد خنک کننده cpu به اندازه المنت دستگاه بستگی دارد و همینطور به جریان هوای تولید شده توسط فن خنک کننده. البته فراموش نکنید که سیستمهای خنک کننده هوایی هنگامی که روشن می شوند، صدای زیادی تولید میکنند اما بعد صدای آنها تمام میشود. سیستمهایی که دارای ونتیلاتورهای بزرگ با سرعت چرخش آهسته هستند ، نسبت به ونتیلاتورهای کوچک با سرعت چرخش بالا صدای کمتری تولید میکنند.
عملکرد کدام سیستم خنک کننده بهتر است ؟
مهمترین مزیت سیستم خنک کننده آبی این است که گرمای را بطور کامل به خارج از کامپیوتر منتقل میکنند. آنها نسبت به سیستمهای هوایی بهتر عمل می کنند ، بنابراین اینگزینه برای کاربرانی که مایل به اورکلاک کامپیوترهای خود هستند مفید است. یک دلیل داغ شدن cpu اورکلاک است یعنی استفاده حداکثری از قطعات کامپیوتر. سازندگان به هیچوجه این کار را پیشنهاد نمیکنند.
معمولا خنک کنندهها از آلومینیوم یا مس ساخته شدهاند و در آنها پمپ آبی در یک مدار حرکت میکند. گرمای پردازنده در این مدار یکپارچه شده و به رادیاتور منتقل میشود. در اینجا گرمایی که قبلاً از طریق آب خنک شده بود به هوای اطراف توزیع میشود.
البته خنک کنندههای آبی گرما را بسیار بهتر منتقل میکنند. همچنین فرآیند خنک کردن رادیاتور بوسیله حرکت هوای استاندارد اتفاق میافتد. و یک فن وظیفه تولید جریان هوا را بر عهده دارد. جریان هوای تولید شده توسط این فن باعث کولینگ کیس میشود. همچنین درست کار نکردن رادیاتور میتواند دلیل داغ شدن cpu باشد.
چه سیستم خنک کنندهای برای رایانه شما مناسب است؟
قبل از خرید یک سیستم خنک کننده ، باید چند نکته را در نظر بگیرید. به طور کلی ، باید در نظر داشته باشید که سیستمهای خنک کننده آبی فقط بعضی از قسمتهای رایانه را خنک میکنند. یادتان باشد که یک محلول خنک کننده آبی به اندازه سیستم خنک کنندهای که وظیفه خنک کردن تمام قطعات را دارد، بدرد بخور نیست. یک دلیل داغ شدن cpu میتواند استفاده زیاد از محلول باشد. علاوه بر این ، سیستمهای خنک کننده آبی نسبت یه محلول خنک کننده خیلی قویتر هستند.
سیستم های خنک کننده مدرن که بصورت برجی طراحی شدهاند. به لطف لولههای گرما ، بسیار عالی عمل میکنند. از بین سیستمهای خنک کننده مدرن، پیشنهاد ما خنک کننده سی پی یو Dark Rock Pro است.
این محصول فضای کمی را اشغال میکند و عملکرد نسبتا خوبی هم دارد. سازندگان، این محصول را صرفا برای افرادی طراحی کردهاند که فضای کمی دارند. دقت کنید که خنک کننده سی پی یو ای که خریداری میکنید با دیگر قطعات سیستم سازگار باشد. اگر سیستم خنک کننده مبتنی بر فناوری اِی اِم دی باشد، با قطعات ساخت اینتل سازگار نیست و همینطور برعکس.
البته چنین مسالهای در سیستمهای خنک کننده آبی اهمیتی ندارد. بیشتر خنک کنندههای آبی هم با اِی اِم دی سازگار هستند و هم با اینتل. خب، در نهایت باید بگم که انواع کولینگ (سیستمهای خنک کننده) عبارتند از: آبی و هوایی و نیتروژن مایع البته سیستمهای خنک کننده نیتروژن مایع در زیر مجموعه سیستمهای خنک کننده آبی قرار دارند.
4
3
votes
امتیازدهی به مقاله
این نوشته در سخت افزار ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.
مدیر سایت
تبدیل فرمت HEIC و HEIF به JPG و نمایش آنها در ویندوز و مک
تفاوت فرمت های MBR و GPT