اش دندون
طرز تهیه آش دندونی بچه خوشمزه و مجلسی به روش تهرانی آش دندونی یکی از آش های مناسبتی ایرانی است که برای جشن دندان درآوردن کودکان پخته می شود
طرز تهیه آش دندونی
آش دندونی یکی از آش های مناسبتی ایرانی است که برای جشن دندان درآوردن کودکان پخته می شود. این آش خوشمزه از آش های معروف استان های آذربایجان شرقی و غربی می باشد و در زبان آذری با نام دیشلیق شناخته شده می شود، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش دندونی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
طرز تهیه آش شله قلمکار نذری خوشمزه و مجلسی اصفهانیآش شله قلمکار یکی از آش های سنتی و بسیار محبوب در میان ایرانیان است که مانند آش رشته به صورت نذری طبخ می شودمواد لازم برای ۴ نفرگوشت گوسفندی۲۵۰ گرملوبیا چیتینصف لیوانلوبیا قرمزنصف لیواننخودنصف لیوانگندمنصف لیوانعدسنصف لیوانبرنجنصف لیوانجونصف لیوانپیاز۱ عدد بزرگپیاز داغ۶ قاشق غذاخورینعناع داغ۴ قاشق غذاخوریکشک و دارچینبه مقدار کافینمک و فلفل سیاهبه مقدار کافیطرز تهیه آش دندونی
مرحله اول
برای تهیه آش دندونی خوشمزه ابتدا حبوبات و جو و گندم را به طور جداگانه داخل کاسه هایی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم. حدودا تا ۶ الی ۷ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند. می توانید از شب تا صبح به آن ها استراحت بدهید تا خیس بخورند.
مرحله دوم
سپس در این مدت چندین مرتبه آب آن ها را تعویض می کنیم. در ادامه نخود را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و آب تا ۲ بند انگشت بالاتر از سطح نخود ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله سوم
سپس حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مرور زمان بپزد. در ادامه لوبیاچیتی و لوبیا قرمز را نیز داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و روی شعله می گذاریم.
طرز تهیه آش ترخینه دوغ خوشمزه و ساده به روش اصیل لرستانآش ترخینه دوغ یکی از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متفاوتی طبخ می شود
مرحله چهارم
سپس با فاصله ۲ الی ۳ بند انگشت بالاتر از سطح لوبیاها آب روی آن ها می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا پخته شوند. در ادامه پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم.
مرحله پنجم
سپس داخل قابلمه ای قرار می دهیم و گوشت را نیز به آن اضافه می کنیم و روی شعله قرار می دهیم و کمی دارچین و ۶ لیوان آب معمولی روی آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله ششم
بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت به مرور زمان کاملا مغز پخت شود. سپس جو و گندم را داخل صافی می ریزیم و آبکش می کنیم و داخل قابلمه ای که برای تهیه آش تدارک دیده ایم می ریزیم. حالا تقریبا ۱/۳ قابلمه را آب می ریزیم.
طرز تهیه آش عدس مجلسی و خوشمزه به روش اصیل گیلانیآش عدس یکی از انواع آش های خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود
مرحله هفتم
سپس درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا جو گندم بپزند.گه گاه هم می زنیم تا ته نگیرد.بعد از گذشت حدودا ۱ الی ۱:۳۰ دقیقه از پخت گندم و جو ،عدس را تمیز می شوییم.
مرحله هشتم
حالا به قابلمه اضافه می کنیم و ۱۵ دقیقه بعد برنج را نیز تمیز چندین مرتبه می شوییم و به مواد می افزاییم.گوشت را بررسی می کنیم اگر کاملا پخته بود از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا خنک شود و ریش ریش می کنیم.
مرحله نهم
سپس همراه با آب خود گوشت به مواد آش اضافه می کنیم. در ادامه نخود و لوبیاها را نیز لای دندان تست می کنیم،آنها نیز اگر پخته بودند به مواد می افزاییم.اگر تمایل داشتید در اینجا می توانید از عصاره قلم نیز استفاده کنید و به آش اضافه کنید.
طرز تهیه آش رشته مخصوص و خوشمزه به روش رستورانیآش رشته یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی در شهرهای …
مرحله دهم
در این مرحله نیمی از پیاز داغ را به همراه کشک به آش اضافه می کنیم و خوب مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا با طعم کشک آغشته شوند. سپس کمی نمک و فلفل سیاه به همراه ادویه های مورد پسند خود را روی آش می ریزیم.
مرحله یازدهم
حالا مجددا آش را به خوبی هم می زنیم تا ادویه ها ترکیب شوند، سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا آش جابیافتد. آش پخته شده و منسجم را داخل کاسه ای می ریزیم و با نعناع داغ، پیازداغ و کمی کشک تزئین می کنیم. نوش جان
نکات طرز تهیه آش دندونی
طرز تهیه آش دندونی با سیرابی
آش دندونی را مثل آش جو می توانید با سیرابی هم درست کنید. برای این منظور باید گوشت را از مواد لازم حذف کنید و به مقدار دلخواه سیراب و شیردان را به خوبی تمیز کرده و در اندازه مربع های ۲ تا ۳ سانتی متری خرد کرده و جداگانه می پزیم، سپس مانند گوشت به قابلمه اضافه می کنیم.
عصاره قلم
در صورتی که از عصاره قلم گوساله در این آش استفاده کنیم طعم بهتری خواهد داشت. برای این منظور می توانیم قلم گوساله را به صورت مستقیم به قابلمه آش اضافه کنیم و یا اینکه عصاره قلم را بگیریم و پس از صاف کردن به آش اضافه کنیم. برای آموزش کامل درست کردن عصاره قلم به مطلب زیر مراجعه نمایید.
طرز تهیه عصاره قلم سالم و خانگی برای خوشمزه تر شدن غذاهاعصاره قلم یکی از غنی ترین منابع کلسیم و ویتامین دی است و حاوی مواد معدنی و پروتئین و ویتامین هاست.طرز تهیه آش دندونی بچه خوشمزه و مجلسی به روش سنتی
4.9
261